המשרד התפתח עם השנים וכיום הוא מקום בו אנשים מבלים את רוב זמנם. זה לא רק מקום עבודה אלא גם בית לעובדים רבים.
ישנן דרכים שונות לעצב את המשרד. הצעד הראשון הוא להבין מה החברה שלך צריכה מחלל משרדי ואיך אתה רוצה שהעובדים שלך ירגישו לגבי החלל. חברות מסוימות דואגות שהמשרדים שלהן מעוצבים תוך מחשבה על פרודוקטיביות בעוד שאחרות דואגות שהם מעוצבים מתוך מחשבה על יצירתיות.
חלק ממשרדי הייטק עוצבו מתוך מחשבה על רמות שונות של פרטיות ונוחות, במיוחד עבור אלה שעובדים מהבית. למשרדים אלה יש בדרך כלל קירות זכוכית המסייעים ביצירת סביבה פתוחה תוך מתן פרטיות לאנשים בעת הצורך.
עיצוב משרד יכול להיות קשה מכיוון שלעתים קרובות הוא דורש שיתוף פעולה בין שונים
המשרד הוא מקום בו אנו מבלים את רוב זמננו. זה גם מקום שבו אנחנו עובדים, נפגשים ומתרועעים. חשוב שעיצוב המשרד יהיה לא רק פונקציונלי אלא גם אסתטי.
עיצוב משרדים נעשה מתוחכם יותר ככל שהטכנולוגיה מתקדמת. יותר ויותר חברות משלבות תכונות היי-טק במשרדיהן כדי להפוך אותו למושך יותר לעובדים וללקוחות כאחד.
מעצבי פנים עובדים יותר ויותר עם חברות טכנולוגיה כדי ליצור חללים פונקציונליים במיוחד לעובדים שהם גם אסתטיים.
אנחנו חיים בעולם שבו הטכנולוגיה שינתה את אופן העבודה שלנו. המשרד אינו יוצא דופן לכך. חשוב לקחת בחשבון את הטרנדים העדכניים ביותר בעיצוב משרדים, כמו משרדי הייטק ועיצוב פנים.
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בעת עיצוב המשרד שלך הוא הפריסה. אתה יכול לבחור בפריסה מסורתית או שאתה יכול לבחור עיצוב משרד בקונספט פתוח.
משרדי היי-טק הופכים פופולריים יותר ויותר מכיוון שהם מציעים גמישות, פרודוקטיביות ויצירתיות. הם גם מאפשרים לעובדים לעבוד מרחוק תוך שהם מרגישים מחוברים לתרבות החברה ולקהילה שלהם.
מה לשים לב לפני שמעצבים את המשרד לחברת ההיי טק שלכם?
יש הרבה גורמים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמעצבים את המשרד שלך עבור חברת ההייטק שלך.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להחליט את סוג סביבת העבודה הרצויה. אם אתה חברה יצירתית, אולי תרצה שיהיה לך חלל פתוח עם הרבה אור טבעי ואווירה שיתופית. אם אתה חברת טכנולוגיה, לעומת זאת, אולי שווה להשקיע במשרד עם הרבה מקום בלוח הלבן ואוזניות מבטלות רעשים.. הדבר השני לעשות הוא להחליט למה אתה הולך להשתמש במשרד. אולי העבודה תתבצע במשרד, או אולי היא תשמש רק במשרה חלקית. אולי אתה רוצה אזור משותף שיכול לשמש גם כחלל משרדים. בסופו של דבר, זה תלוי בך ובעסק שלך כמה מקום אתה
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא גודל המשרד שלך. אם הוא גדול מ-2,500 מ"ר או קטן מ-500 מ"ר, אולי כדאי להשקיע ברהיטים נוספים או לקשט אותו על מנת ליצור את האווירה המתאימה לחברי הצוות שלכם.
עיצוב המשרד הוא הרושם הראשוני עבור החברה שלך והוא אמור להיות מרשים. זה גם צריך להיות פונקציונלי ונוח.
עיצוב משרד ההייטק הוא בדיוק כמו כל משרד אחר. אבל, זה צריך להיות יותר יצירתי מהמשרדים המסורתיים. עם הקירות הלבנים, מחיצות הזכוכית והחללים הפתוחים, עיצוב המשרד הזה יכול לעזור לך לבנות רוח צוות טובה יותר עם העובדים שלך.
לפני שתעצב את משרד חברת ההיי-טק שלך, עליך לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
עיצוב המשרד הוא אחד הגורמים החשובים ביותר התורמים להצלחת החברה והשארת העובדים. חשוב לקחת בחשבון את ההיבטים הבאים לפני עיצוב המשרד:
* תכנון חלל
* עיצוב תאורה
* עיצוב ריהוט משרדי
* יצירת סביבת עבודה פתוחה ושיתופית
האם לעצב חדר ילדים או חדר משחקים במשרדי חברת היי טק שיהיה לילדים של העובדים?
עיצוב חדרי ילדים או חדרי משחקים הם שני מושגים עיצוביים שונים שרואים לרוב במשרדי חברות הייטק. אבל מה המטרה של חלל כזה? מה צריכים להיות הקריטריונים העיצוביים לחדר כזה?
מטרת החדר הזה היא לספק לעובדים סביבה שבה הם יכולים לבלות עם ילדיהם תוך כדי יכולתם לעבוד. למשל אם הילד לא הלך לגן הוא יכול לבוא אתכם לעבודה לכמה שעות ויישאר לשחק במשחקייה בזמן שאתם תעבדו בחדר הסמוך או תהיו בפגישת עבודה.
חברות רבות מתקשות לעצב את משרדיהן כך שיתאימו לצרכי ההורים וילדיהם. חלק מהחברות בחרו בעיצוב שדומה יותר לחדר ילדים, בעוד שאחרות הלכו על עיצוב משרד שדומה יותר לחדר משחקים.
עיצוב משרדים בסגנון חדר ילדים נראה בכמה חברות הייטק כמו פייסבוק וגוגל. סוגים אלה של משרדים מעוצבים עם תכונות ידידותיות לילדים כגון צעצועים, ספרים והרבה מקומות לילדים לשחק. משרד בסגנון חדר משחקים נראה גם בכמה חברות הייטק כמו אפל ואמזון. סוגים אלה של משרדים מעוצבים עם מאפיינים שמקלים על העובדים לעבוד מהבית או בזמן שלהם מבלי להפריע לילדים לשחק סביבם.
הדרך הטובה ביותר לוודא שהעובדים שלכם מרוצים במקום העבודה שלהם היא בעיצוב חדר ילדים או חדר משחקים לילדים שיכולים לבוא לעבודה יחד עם הוריהם. זה יעזור להם להרגיש יותר כמו בבית ולהפחית את רמות הלחץ הקשורות לעבודה והישארות בבית.